Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...

moderator blog arhiva - Jul 2008

Moderacija blogova
  Promoviši
Uvedena je moderacija blogova zbog svih onih  korisnika kojima je najveci uspeh u zivotu da vredjaju neku drugu osobu, pre svega mislim na korisnika/korisnicu koja je u poslednje vreme stancovala blog poruke protiv drugog clana na Karikama. Sada svaka blog poruka treba da dobije odobrenje pre nego sto se pojavi na sajtu tako da sad slobodno pisite koliko hocete ali mozda samo gubite vreme.

Trudimo se da na razne nacine, novim servisima ili unapredjivanjem postojecih servisa, poboljsamo ugodjaj korisnicima Karike.com sajta. Po porukama koje nam stizu znamo da 99% korisnika sajta cene nas trud.


Pročitaj više »
Komentari (37)  |  ocena unosa: 171
Zloupotreba kupovine SOL-ova preko SMS-a
  Promoviši
Nekoliko korisnika na Karikama su zloupotrebili kupovinu SOL-ova, pa su tako dobijali dobili mnogo SOL-ova da ih nisu platili. Zbog toga cemo privremeno onemoguciti kupovinu SMS-ova iz ex-yu zemalja a vrlo bi trebali da resimo ovo i sprecimo dalje zloupotrebe. Doticni korisnici su blokirani i prijavljeni. To su oni korisnici koje ste ovih nekoliko dana vidjali na prvim mestima u top listi, posto su sami sebi davali desetke, kada vec nije bilo drugih da ih ocene sa tom ocenom.

PONOVO JE OMOGUCENA KUPOVINA SOL-ova IZ PODRZANIH ZEMALJA.


Pročitaj više »
Komentari (20)  |  ocena unosa: 103
Intervju sa pobednicima Me&Sea
  Promoviši
Kao sto je i bilo napisano, intervjuisali smo pobednike Me&Sea igre, korisnicu jellena82 i korisnika opusti82se


Pročitaj više »
Komentari (3)  |  ocena unosa: 121
Novosti na Karikama u verzijama 51 i 52
  Promoviši
- Kao sto su mnogi sigurno vec primetili, dodata je nova Video sekcija.

- Svi korisnici mogu da nadju Vista gadget u alerts.php pa tako oni koji imaju Windows Vista operativni sistem mogu da dobiju obavestenja bez da odlaze na sajt ali ako zele da procitaju ta obavestenja i pristigle mejlove na Karikama, moraju da se uloguju.

- Kada se desi neka greska na sajtu pojavice se lepo obavestenje o tome a ne  poruka na belom ekranu "Bad gateway"

- Linkovi u blogu se otvaraju u novom prozoru

- Komentari u quiz.php se broje od 1 a ne kao sto je bilo od 0

- Alert informer se moze zatvoriti pre nego sto se skroz ucita sajt

- Ukoliko postavljate video to ulazi u vasu aktivnost na sajtu

Kao sto vidite stalno dodajemo nove stvari kako bi nasi korisnici bili zadovoljni.

Kako vam se svidja Video sekcija?


Pročitaj više »
Komentari (4)  |  ocena unosa: 45
Po 100-ti put - kako prijaviti nepristojnu poruku
  Promoviši
Ako dobijete nepristojnu poruku preko Karike.com mailboksa, jedino sto treba da kliknete je na link Prijavi spam ili zloupotrebu koji se nalazi u svakoj poruci koju dobijete na desnoj strani poruke. Unesete razlog prijave i to je sve. SAMO GLAVNI MODERATOR ce moci da procita tu poruku. Tada ce moci da zaista vidi da je dati korisnik poslao tu poruku, zato i sluzi ta opcija kako bi zastitila korisnike od nepristojnih korisnika. Ne treba da napravite screenshot te poruke nego sam da prijavite kako je gore napisano. Takodjem to isto mozete da uradite i za komentare. Ispod je slika sa uputstvo.


Pročitaj više »
Komentari (9)  |  ocena unosa: -13
Bljuvotine i link Prijavi spam ili zloupotrebu u mailbox-u
  Promoviši
Moderatori sajta Karike.com nece dozvoliti da se bljuvotine iznose javno. Ne ulazi se u to ko je kriv ali procedura je jasna: ako imate protiv nekog korisnika nesto, prijavite to moderatorima, u privatnoj poruci ili meni kao glavnom moderatoru. Mi cemo to onda da resimo sa tim korisnikom/korisniciom. Iznosenje takvih stvari na blogove pa da korisnici koji zele da citaju normalne tekstove to moraju da citaju to se nece tolerisati. Takodje, ako vam neko trazi broj telefona, vredja vas u privatnim porukama, preti i slicno, takve stvari ne resavate tako sto postavite sliku te poruke jer ta slika moze biti uradjena i u Fotosopu i moze neko isto tako da napise nesto za vas, vec sve takve poruke MORATE da prijavite klikom na link PRIJAVI SPAM ILI ZLOUPOTREBU koji se nalazi u SVAKOJ poruci koju dobijata i nalazi se u desnom delu poruke. SAMO TADA ce se ta poruka moci procitati. Niko NE MOZE da cita privatne poruke korisnika sem ako taj/ta korisnik/korisnica ne klikne na PRIJAVI SPAM ILI ZLOUPOTREBU. Zato i sluzi ta opcija. U protivnom, ako samo sliku stavite, to je vasa rec protiv drugog korisnika/korisnice. TAKVI KORISNICI ZA KOJE SE UTVRDI ZLOUPOTREBA CE BITI PRIJAVLJENI NADLEZNIMA!


Pročitaj više »
Komentari (6)  |  ocena unosa: 91
Razjasnjenje situacije oko zastava i parola
  Promoviši
Ovom prilikom cu napisati razjasnjenje situacije oko zastava i parola. Slike sa zastavom se mogu postaviti na sajt ali u zavisnosti u kom je kontekstu. Sve dok se taj cin ne protumaci kao politicki gest - OK je. Medjutim, majice sa raznim parolama kao sto su "Kosovo je Srbija", "Srbija do Milvokija", slike politickih lidera, stranackih obelezja i slicno nije dozvoljeno postavljati jer se to smatra kao politicki gest. To ne znaci da neko sa sajta ili bilo koga ko vodi ove sajtove u bilo kojoj zemlji misli da Kosovo jeste ili nije Srbija, vec samo da ovo nije mesto gde se to treba dokazivati, ovde se treba druziti i zabavljati. Svi koji vode ove sajtove ne mesaju svoja politicka ubedjenja sa poslom kojim se bave. Isto kao sto nije dozvoljeno postavljati slike sa oruzjem, tenkovima i slicno jer ovo nije mesto za to.


Pročitaj više »
Komentari (13)  |  ocena unosa: 30
Jucerasnji problem sa bazom
  Promoviši
Juce je bio manji problem sa bazom, pa je nekim korisnicima obrisan nalog. Vrlo brzo bi to trebalo da bude reseno. Ovo pisem iz razloga da znate da vam nalog nije obrisan jer ste nesto uradili pogresno :-). Zapravo, nalog se inace u drugim situacijama i ne moze odmah obrisati samo blokirati. Sigurnost podatak a nije bila ugrozena i najveci broj korisnika i nije imao nikakvih problema zbog toga. Hvala na razumevanju.


Pročitaj više »
Komentari (1)  |  ocena unosa: 93