Pravila

Svako ko se registruje kao korisnik sajta Karike.com je upoznat sa pravilima na ovoj stranici i slaže se sa tim da će postupati u saglasnosti sa istim kada koristi sajt. Takođe, potvrđuje da je pročitao naše savete za bezbedno korišćenje Interneta, na našoj stranici Internet upozorenja i da će ih se pridržavati zbog svoje lične ili sigurnosti svoje dece. Sajt Karike.com je prikladan za sve od 7 do 77 godina, ali je potrebno da imate najmanje 14 godina da se registrujete na Karike.com. Ukoliko primetimo korisnike koji imaju manje od 14 godina takvi profili ce biti blokirani. Objavljeni komentari i bilo koji drugi sadržaj sajta koji je postavljen od korisnika su lično mišljenje korisnika.Administracija sajta ne snosi odgovornost za značenje Vašeg mišljenja ili sadržaja. Administracija i moderatori sajta čine sve što je u njihovoj moći da svim korisnicima bude prijatan boravak na sajtu ali nisu i ne mogu biti odgovorni za bilo koje eventualne posledice koje mogu nastati zbog korišćenja sajta ili na sajtu. Registracijom isto potvrđujete da ako imate manje od 18 godina da ćete reći svojim roditeljima ili starateljima da koristite Karike.com. Preporučujemo da tako postupate i sa korišćenjem svih ostalih društvenih mreža.

Iako je to zabranjeno, potrebno je da znate da sve što stavite na sajt neki zlonamerni korisnici to mogu da stave na neki drugi sajt. Administracija sajta tada ne može ništa da uradi ako je sadržaj na nekom drugom sajtu.

Karike.com je deo pan-evropske grupacije sajtove u vlasništvu kompanije Rate Solutions LLC, Reg br. 10998212, VAT br. EE100870619. Adresa Pärnu str. 69, 10134, Tallinn, Estonia. Svi eventualni sporovi na sajtu će biti pokušani da se reše dogovorom a ako to nije moguće za rešavanje sporova na sajtu Karike.com je nadležan sud u Talinu, u Estoniji. Sajt Karike.com postupa u skladu sa zakonima Republike Estonije. Za sva pitanja, primedbe, predloge i pohvale u vezi sajta i korisnika kontaktirajte korisnicku podrsku

Pravila sajta

 karike.com servis je besplatan (izuzev dodatnih servisa) i korišćenje istog deluje po principu "onako kako je". Vlasnici sajta karike.com nisu odgovorni za moguće posledice koje proizilaze iz korišćenja sajta i aktivnosti drugih korisnika sajta, u slučaju da sajt i/ili plaćeni servisi nisu dostupni neko ili sve vreme iz tehničkog razloga kao ni bilo kog drugog razloga. Ukoliko nekom korisniku iz tehničkog razloga nije isporučena plaćena usluga ili je naplaćeno više, rešićemo problem u dogovoru sa korisnikom. Svako mora da koristi sajt u skladu sa pravilima, preporukama i na svoju odgovornost. Vlasnici karike.com zadržavaju pravo da menjaju pravila sajta shodno potrebama, a promene će biti prikazane na ovoj stranici.

Molimo one koji se ne slažu sa karike.com pravilima da ne koriste sajt karike.com. Svaka šteta koja nastaje usled kršenja ovog pravila čini osobu koja je izazvala štetu potpuno odgovornom za to. Ako nalog korisnika bude blokiran. kredit neće biti refundiran. Kada je potrebno, sajt moze da blokira ceo iznos kredita na necijem nalogu.

U slučaju da vlasnici sajta Karike.com ne žele da ponude uslugu za određenog korisnika sajta Karike.com, oni mogu da blokiraju nalog tog korisnika bez objašnjenja razloga zbog kojeg je to učinjeno.

Zabranjeno je da se koriste lični podaci koji ne pripadaju tebi u tvom profilu kao i BILO koji drugi sadržaj koji nije tvoj ili nemaš dozvolu autora za korišćenje! Svaki korisnik može da ima samo jedan nalog. Ponovljeni nalozi biće blokirani bez prethodnog upozorenja kao i osnovni nalog korisnika jer krši pravila sajta. Takođe, zabranjeno je korišćenje podataka i slika korisnika Karike.com na drugim sajtovima. Sajt Karike.com kao i bilo koji drugi sajt na Internetu ne može da zna da li neko koristi tuđu sliku sem ako se ne radi o slikama poznatih ličnosti. Svi korisnici sami odgovaraju za svoje postupke na sajtu. U slučaju ako se za tim ukaže potreba, svi podaci korisnika koji krše pravila sajta će biti predati nadležnim organima.Takodje, ukoliko koristite vise naloga na sajtu svi ce biti blokirani i moze se osobi prema kojoj ste se nepristojno ponasali predociti koji su to sve profili.UKOLIKO TI NEKO PIŠE NEŠTO RUŽNO A TI TO NE PRIJAVIŠ KORISNICKOJ PODRSCI VEĆ ODGOVORIŠ NA ISTI NAČIN, STAVLJAŠ SEBE U ISTI POLOŽAJ KAO OSOBA KOJE TI JE RUŽNO PISALA!

Zabranjeno je slati cirkularna pisma i bilo kakve poruke za oglašavanje preko mailbox-a, javnih komentara, foruma ili tvog naloga/profila. Molimo te da upozoriš moderatore slanjem žalbi koje se odnose na stvari kao što su ove, tako što ćeš dodati kopiju primljenog maila sa imenima pošiljalaca maila, vremenom slanja ili drugim neophodnim dokazom. Često su to poruke gde se pokuša izvući novac od lakovernih korisnika tzv. nigerijske prevare o kojima je već bilo dosta reči u medijima ali opet nažalost nasedne na to. Takođe, naša preporuka je da koliko god vam se neka osoba sviđa ne šaljete joj novac, dopune za mobilni, novac za autobus da dođe do vas i slično jer ćete vrlo verovatno isto biti prevareni a osobu nećete upoznati.

Pretnje, uvrede, intrige, svadje, provokacije i prozivanja bilo koje vrste drugih korisnika ili nepristojni sadržaji su zabranjeni, bilo da su na javnom forumu, u privatnim porukama, komentarima na slike ili korisničkom imenu sajta Karike.com (to uključuje i nepristojno pisanje protiv administracije sajta i pravila sajta). Širenje religioznih uverenja, rasističke propagande ili drugih neetičkih i ilegalnih aktivnosti je takođe zabranjeno. Kada koristiš Karike.com, moraš da budeš učtiv dok komuniciraš sa drugim korisnicima. Administracija sajta ima pravo da promeni sadržaj ili obriše deo teksta ukoliko nije u skladu sa pravilima sajta. Administracija sajta ima pravo na uvid u sve podatke o nekom korisniku uključujući ali ne ograničavajući se na vreme registracije, IP adrese, da li korisnik ima više naloga, da li korisnik skriptu za glasanje, cookije itd. a sve u cilju sprečavanja i rešavanja zloupotreba pravila na sajtu i sporova među korisnicima i mogućnost davanja istih podataka na uvid oštećenim korisnicima da mogu da podnesu tužbu protiv takvih korisnika kao i relevantnim institucijama ako neko zloupotrebi nečije slike, lične podatke, pogresno ili lazno iznese neku informaciju ili se nedolično ponaša na sajtu. Takođe, kao dodatna zaštita naših korisnika, korisnici mogu sami da prijave nedoličnu poruku koju su primili od druge osobe a administracija sajta je postavila u sistemu određene mamce za nepristojne ključne reči i korisnik koji šalje poruke koji sadrže te mamce može da dobije upozorenje da bude učtiv/a ili će mu/joj nalog biti blokiran. Postoji i opcija spam stringova koji mogu automatski da blokiraju slanje određene poruke drugom korisniku ako sadrži nedozvoljene reči, najčešće korišćeno protiv lančanih poruka. Ovo su mehanizmi koji pomažu administraciji da mnogo brže stekne uvid o tome ko vrši aktivnosti na sajtu koje su protivno pravilima sajta.

Zabranjeno je da ocenjuješ slike i gledaš profile korišćenjem programa ili skripti.

Zabranjeno je postavljati sadržaj ili linkove ka sadržajima van sajta koji upućuje na nedozvoljeni sadržaj ili sadržaj za koji ne postoji licenca na eksternom sajtu npr. MP3 pesme, kao i sve ostalo što je zakonom zabranjeno.

Zabranjeno je da otvaraš naloge drugih korisnika ili da zadireš u privatnost korisnika Karike.com na neki drugi način tako što im oduzimaš pravo da bezbrižno koriste sajt. Takođe, jako je bitno da održavate dobru sigurnost na vašem računaru i da vodite računa sa kojih računara pristupate Karike.com sajtu kako ne bi neko drugi došao u posed vašeg naloga. Ukoliko vam neko upadne na nalog, jedino što možemo da uradimo je da vam pošaljemo IP adrese pristupa na vašem nalogu.

U slučaju kršenja pravila i u skladu sa stepenom strogosti pravila prekršilac će biti kažnjen. Moderator može samo da te upozori ako je kršenje nenamerno ili neznatno. Ne možeš protestovati protiv upozorenja ili obaveštenja datog od strane moderatora. Ako je kršenje pravila teže, nalog će biti blokiran bez upozorenja i prilike da se povrati. Takodje, u nekim slučajevima, u zavisnosti od ponašanja, moze da se nedozvoli korisniku da se privremeno ili trajno vrati na sajt ili zabrani postavljanje slike na profil (nalog se blokira kad se pojavi zbog prvobitnog prekrsaja).

Pravila za procesiranje ličnih podataka

Saglasnost sa važećim pravilima znači da je korisnik dao pristanak vlasnicima Karike.com za procesiranje informacija koje su objavljene od strane korisnika na Karike.com, uključujući slike i druge lične podatke:

  • 1. za obezbeđivanje usluge od strane vlasnika Karike.com sajta;
  • 2. za usluge i marketing od strane vlasnika Karike.com, što uključuje nuđenje korisnicima više personalizovana, ugodnija i inovativnija rešenja od strane vlasnika Karike.com i u saradnji sa partnerima Karike.com sajta.
  • 3. za lične ciljeve vlasnika Karike.com, kao što je npr. promocija sajta Karike.com na drugim sajtovima i medijima, kada se mogu postaviti slike korisnika i korisnička imena na Karikama.

Prilikom korišćenja Karike.com usluga ili aplikacija koje podrazumeva davanja podataka korisnika trećim licima (uključujući kompanije van uticaja vlasnika Karike.com ), koje su u vezi sa kupovinom određenih usluga, korisnik se prethodno saglasio davanjem ličnih podataka, uključujući slike koje su neophodne za datu uslugu. Ukoliko korisnik povuče prethodno dati pristanak onda će to značiti zahtev za prestanak korišćenja date usluge.

Sa davanjem pristanka za data pravila, korisnik je saglasan da da pristanak vlasnicima Karike.com da šalju svojim korisnicima svoja obaveštenja i reklame ili reklame njihovih partnera na korisnikov Karike.com mailbox i broj telefona u vidu SMS poruke i da šalju Karike.com informacije u vezi sajta i partnera na email adresu ili SMS brojeve korisnika Karike.com sajta.

Karike.com vlasnici garantuju da neće dati ili proslediti email adrese ili podatke korisnika Karike.com sajta, uključujući i slike korisnika, drugim stranama, ne računajući za potrebe u prethodno navedenom članu broj 2 kao i ukoliko su podaci potrebni nadležnim institucijama u rešavanju sporova kao i samim učesnicima sporova.

Ukoliko ne želite više da koristite Karike, kada se ulogujete na svoj profil idite na stranicu karike.com/profile gde ćete na dnu stranice videti opciju da blokirate svoj profil . Ukoliko ne želite da primate mejlove sa sajta Karike, u donjem delu mejla koji dobijete sa sajta ćete videti link za odjavu sa mailing liste.

Pravila za dodavanje slika

Slika koju želiš da dodaš treba da bude u JPG formatu. Slika treba da pokriva celu površinu za sliku (bele ivice ostale od skeniranja su zabranjene) i treba da bude postavljena vertikalno.

Osoba i njegovo/njeno lice treba da bude čisto/vidljivo na slici. Osoba treba da bude u prvom planu, npr. slike sa više od 15 ljudi nisu u skladu sa ovim pravilom. Pre nego što dodaš sliku, proveri da li odgovaraju kvalitet i veličina slike. Suviše male slike, tamne, mutne ili slike sa mrljama neće biti prihvaćene od strane moderatora.

Ako je na slici više od 1 osobe, onda vlasnik slike treba da istakne sebe tako što će označiti mesto na slici ili ispod nje. Ukoliko je na prvi pogled na sliku ili njen naziv moguće shvatiti ko je vlasnik naloga/slike, to znači da si sebe na pravi način stavio u prvi plan. Naziv slike može biti na srpskom ili na engleskom jeziku.

Pornografske ili erotske slike su zabranjene. Moderatori odlučuju da li je slika na granici između pornografije/erotike ili ne. Nepristojne ili uvredljive slike ili nazivi slika nisu dozvoljeni. Zabranjene su po karakteru ilegalne, slike koje propagiraju rasizam, neprijateljstvo ili nasilje (na primer, ciljanje na nekog oružjem).

Slike na kojima su prikazani ili upotrebljeni narkotici, alkohol ili tobako, su zabranjene. Moderator može da zabrani sliku u slučaju da je očigledno da je korisnik/korisnici na slici u pijanom stanju, sliku na kojoj je glavni predmet cigareta ili sliku/opis slike koji propagira konzumiranje alkohola/cigareta. List marihuane i nargile se takođe smatraju narkotičkim znakovima.

Slike dece u uzrastu 0-13 godina (uključujući i 13) su zabranjene. Sve slike ljudi ispod 14 godina starosti smatraju se dečijim slikama.

Zabranjene su slike/nazivi slika koje sadrže oglas, takođe i logotip kompanije ili foto-radnje (uključujući i sliku procesora ili grupe koja se bavi procesorima) koji se nalaze na ivici slike.

Nisu dozvoljene slike gde se osoba sa slike više ne prepoznaje zbog prevelike obrade, obrada koja je izmenila sliku ili koje privlače preveliku pažnju. Takođe, korišćenje za pozadinu sliku neke druge slike, ili postavljanje više slika u jednu nije dozvoljeno. Ako obrada slike čini sliku boljom (bolje boje, čistoća, fokus= to je dozvoljeno.

Moguće je dodati jednu istu sliku na nalog samo jedanput.

Zabranjeno je dodati slike koje nisu tvoje ili koje mogu biti zaštićene autorskim pravom. Ako vlasnik slike nema pravo/odobrenje da koristi sliku na kojoj su drugi ljudi, onda je zabranjeno prikazati/postaviti tu sliku. Takođe, korišćenje detalja (pozadina, logotip, aso.) koji su zaštićeni autorskim pravom je zabranjeno.

U slučaju sumnje povrede copyright-a, preporučujemo da prvo kontaktiraš vlasnika naloga koji je postavio spornu sliku ili drugi sadržaj na Karike.com. Ako zloupotreba ostaje i nakon toga, kontaktiraj nasu korisnicku podrsku i posalji poruku glavnim moderatorima na sajtu
Molimo da uradiš copy&paste u email poruku celokupne prethodne korespondencije sa osobom koja krši copyright (uključujući naslove poruka i datume). Ako vidiš da neko koristi tvoju sliku bez tvog odobrenja, molimo da nam pošalješ mejl sa linkom na nalog gde se nalazi tvoja slika i označi nalogu u mejlu kao "Zloupotreba". Takođe, pošalji link na tvoj profil i označi ga "Vlasnik naloga" (ukoliko imaš profil na Karike.com). Za što brže razrešenje datog problema biće potrebno da pošalješ svoju sliku na moderator@karike.com (npr. drzis novine u desnoj ruci) kako bi bili sigurni da neko lažno ne prijavljuje nekog korisnika za zloupotrebu slika (to saljes iskljucivo nama na tu adresu a ne nekom moderatoru na njegov/njen zahtev). Takođe, molimo te da navedeš sve linkove ka onima koji su u vezi sa tvojim problemom u poruci koju nam šalješ.

Ako autor slike ili osoba koja je na slici nije dobio/la dozvolu da objavi sliku i žali se zbog toga, tada će osoba koja je to objavila biti potpuno odgovorna i moraće se suočiti sa posledicama.

Prema zakonu svi podaci, koji mogu pomoći u nalaženju prekršioca autorskih (i bilo kojih drugih) prava, biće predati nadležnoj službi državne ili gradske uprave. Imaj u vidu kada dodaješ slike da moderatori imaju pravo da zabrane svaku sliku koja nije sukobu sa gore navedenim pravilima ali sadrži neprikladan materijal ili može nekome da naškodi. Takođe, imaj u vidu da svaka slika koju postaviš na Karike.com (a to isto važi i za sliku postavljenu na bilo koji drugi sajt) može neko da zloupotrebi i postavi na neki neprikladni sajt. Karike.com ne preuzimaju odgovornost za to a ono što administracija može da uradi je da da IP adresu osobe koja je postavila sliku ukoliko osoba čije su slike postavljene na neprikladan sajt pruži adekvatne dokaze za tu osobu. Karike.com ne odgovara za bilo kakve eventualne posledice koje korisnici mogu da imaju korišćenjem ovog web servisa. Ukoliko je neko postavio laznu informaciju na sajt a ima veze sa drugom osobom ili vama potrebno je da nam posaljete link do tog profila/stranice kako bi mogli preduzeti potrebne mere. Stavovi korisnika sajta Karike.com su njihovi lični stavovi a ne i stavovi samog sajta Karike.com, i za sve aktivnosti korisnika na sajtu sami su odgovorni. Ukoliko vidite neprimeren sadrzaj na sajtu sto pre nas obavestite.

Moderatori sajta Karike.com odlučuju o tome da li su slike odgovarajuće. Moderatori sajta su korisnici koji su svojom aktivnoscu na sajtu izabrani da budu u mod timu. Moderator ima diskreciono pravo da blokira profil ili sliku korisnika ako osoba ne postupa po pravilima sajta, ukoliko je korisnik postavio tudju sliku ili ako postoje naznake da slika ne pripada korisniku a korisnik ne zeli da potvrdi svoj profil slanjem slike gde se jasno moze utvrditi da je to stvarno osoba na profilu. Moderatorska funkcija je volonterska ali moderatori postaju istaknuti clanovi sajta zbog svoje funkcije. Oni koji su vec odlucili da zele da budu moderatori tu aktivnost moraju da obavljaju odgovorno. Misljenja i stavovi moderatora izneti javno ili u privatnoj prepisci sa korisnicma su njihovi licni stavovi i misljenja a ne nuzno i stavovi samog sajta. Zato sajt nije odgovaran za komunikaciju moderatora kao ni ponasanje moderatora prema korisnicima, ali ce svakako da ukine status svakom moderatoru koji prekrsi svoja ovlascenja kada je rec o moderaciji. Moderatori i administracija sajta ima diskreciono pravo da blokira svakog korisnika i uskrati pristup bez posebnog obavestenja, pogotovo ako je rec o korisnicima koji su vise puta blokirani za iste ili slicne stvari kao npr. vredjanje clanova. Kada je rec o komunikaciji sa ostalim clanovima, moderatori su isti kao i svi drugi korisnici i sajt ne odgovara za stavove i komunikaciju koju imaju sa ostalim korisnicima. Takodje, ukoliko moderator ima nesuglasice sa nekim korisnikom na licnoj osnovi, a ne na relaciji moderator-korisnik, moderator ima pravo, kao i svaki drugi korisnik da blokira komunikaciju sa datim korisnikom, kao sto svaki korisnik ima tu mogucnost. Moderator ne sme da se loguje na naloge drugih korisnika ako im oni i posalju lozinku (a ne sme da traze lozinku ni od koga) a isto tako ne smeju da daju lozinku od svog moderatorskog naloga nikome. Za to se gubi status moderatora. Jedan od 2 glavna moderatora sajta (korisnicko ime: moderator) nece blokirati komunikaciju ni sa jednim korisnikom i u tom slucaju moze korisnik pisati glavnom moderatoru ako je rec o stvarima u vezi moderacije. Kontaktirajte nas ako zelite da predlozite sebe ili nekog drugog da bude u mod timu.

Potpis slike nije pravo mesto za raspravu sa moderatorima, to može dovesti do odbijanja slike. Ako imaš pitanja u vezi sa pravilima, idi na "Karike.com diskusije" ili pitaj moderatora.

Kredit sajta

Karike.com korisnici mogu da kupe Karike.com usluge za novac. Na stranici moj kredit su nabrojani razliciti nacini da se uplati novac - SOL-ovi koji su dodati na nalog korisnika mogu da se koriste za koriscenje razlicitih usluga. Lista usluga i njihove cene se nalaze na stranici usluga. Postoji trosak usluge za uplatu koja zavisi od nacina uplate - ako su troskovi placanja visoki, trosak usluge je isto visi.

Neke uplate su ogranicene. Preostali limit za SMS se dobija u povratnoj poruci nakon izvrsene uplate.

Karike.com ima pravo da odbije placanje i/ili blokira korisnika ako mobilni operateri/provajderi imaju tehnickih problema pa korisnikov nalog nije uvecan nakon poslate poruke, ako se sumnja u prevaru/slanje sa ukradenog broja telefona, ako korisnik salje namerno poruke za solove i zna da mu nisu naplacene, ako je korisnik upisao pogresne podatke... Solovi koji nisu placeni ce biti oduzeti korisniku. Ukoliko su neke transakcije sumnjive administratori sajta će blokirati solove tog korisnika dok se ne utvrdi regularnost, kao i brojeve telefone sa kojih su slate poruke. Ukoliko je moguce, korisnik dobija poruke o tome kroz Karike.com poruke. Karike.com ima pravo da ogranici mesecne uplate - kada se limit prekoraci uplata ce biti odbijena i trosak usluge se nece uracunati. SOL-ovi se ne mogu zameniti ili refundirati za novac već samo za SOL-ove.

Karike.com ima isključivo pravo prodaje virtuelnog kredita sajta (SOL). Prodaja virtuelnog kredita između korisnika nije dozvoljena. Ukoliko je ovo pravilo prekršeno, sajt ima pravo da blokira nalog prodavca i kupca kao i virtuelni kredit na nalozima. Ako moderatori blokiraju neciji nalog korisnik gubi i virtuelni kredit i bonus poene. Ako korisnik odblokira profil virtuelni kredit moze da koristi ali ne i bonus poene.

Virtuelni kredit (SOL) ima datum isteka, SOL-ovi ističu 6 meseci nakon poslednjeg korišćenja plaćene usluge ili 6 meseci nakon poslednje posete sajtu. SOL-ovi će uklonjeni sa naloga kada isteknu. Korisnici će dobiti poruku o isteku virtuelnog kredita sajta Karike.com i to 30, 7 i 1 dan pre datuma isteka. Za produžetak datum isteka korisnik mora da kupi bilo koju plaćenu uslugu na sajtu Karike.com, doda kredit na nalog ili ga dobije SOL-ove od drugih korisnika. Virtuelni kredit dobijen od sajta Karike.com (za igrice itd), ne produžavaju datum isteka. Korisnik može da vidi datum isteka u izveštaju o stanju naloga.Premium servisi se mogu preko SMS-a kupovati samo u zemlji operatera telefona koji koristitite (ne u romingu).

Pravila i uslovi OpenSocial aplikacija

Dodavanje ove aplikacije će dobiti pristup tvom javnom profilu i listi prijatelja. Dodavanjem ove aplikacije tvoje javno dostupne informacije u profilu će biti deljene sa developerom aplikacije, sa prijateljima koji primaju tvoje novosti i sa svakim drugim korisnikom ove aplikacije bez obzira da li korisnik aplikacije koristi naš ili neki drugi sajt gde se koristi ova aplikacija (zajednički naziv "Data Recipients"). Pod "javno dostupnim informacijama" podrazumevamo informacije koje su dostupne na tvom profilu koje nisu obuhvaćene podešavanjima privatnosti koji ograničavaju pristup prijateljima prijatelja, prijateljima ili tebi. Ovo uključuje sadržaje kao slike i video klipovi.

Kontakt informacije

Sajt je vlasnistvo: Rate Solutions OÜ (reg. br. 10998212), adresa: Pärnu str. 69, Tallinn, Estonia, 10134. Svi pravni odnosi između korisnika i sajta Karike.com, koji proizilaze iz korišćenja sajta, podležu zakonu Republike Estonije. Eventualni sporovi između korisnika i sajta Karike.com, koji proizilaze iz korišćenja sajta, biće dostavljeni na odlučivanje okružnom sudu Harju, u Republici Estoniji.
Za sva pitanja u vezi sa plaćanjem putem kreditne kartice molimo pišite na podršku za kreditne kartice. Za sva ostala pitanja pišite na Karike.com korisničku podršku i mozete kontaktirati i moderatore sajta.